Elever på utveksling

Gå direkte til

I mange år har Restaurant- og matfag og Service og samferdsel hatt elever utplassert i Albir, Spania gjennom Erasmus + Mobility.
Elevene våre på plass i Albir

I år er det Ilham Hussein, Anna Rose Lauritzen, Antonio A.S. Joaquim fra Vg2 kokk- og servitørfag og Leif Tore R. Tinnestad fra 2TAF, kokkefag som har fått lov å reise.  De er godt i gang med å få "Gode opplevelser og kunnskap for livet"!

 

Ilham arbeider i Den Norske Bokkaféen som servitør, og allerede nå, etter en uke, har hun blitt en nyttig ressurs for kaféen. Hun får mange positive tilbakemeldinger både fra kolleger og kunder.

Anna jobber på Restaurant Anna, hvor hun har funnet sin plass innen tilbereding og presentasjon av ulike retter. Etter første dag var de så godt fornøyd med hennes prestasjoner, at hun fikk ansvar for forrettene. Hun har også fått tilbud om å kjøpe Restaurant Anna om ti år!

Leif Tore har også funnet seg godt til rette på It´s a Small World, og har blant annet fått ansvar for restaurantens velrennomerte pannekaker. Anretning av forretter har det også blitt mulighet til å trene på denne uka. Han oppfattes som en interessert praksiselev.

 

Antonio har hatt litt andre utfordringer i starten på oppholdet og praksisen på Restaurant Intermezzo. Etter bare én dags jobbing ble han sengeliggende med kraftig influensa, og ble nødt til å holde senga mens de andre gikk på jobb. Nå er han endelig klar til innsats og gleder seg masse til å komme i gang.

 

Alle har gjort et godt inntrykk og har blitt lovet jobb i de respektive bedriftene om de kommer tilbake.

 

Er du tilfeldigvis i Albir i uke 7 eller 8, kan du stikke innom disse stedene og møte de blide ambassadørene fra Greveskogen vgs.

 

I år bruker de utsendte lærerne fra Greveskogen også tid på å finne nye praksisbedrifter. Forhåpentligvis skal det da bli mulig også for elever fra salgsfaget til å jobbe i Albir i noen uker. Og det ser lovende ut for neste år.

 

Har du som er elev ved Greveskogen i Vg1 Service og samferdsel eller Vg1 Restaurant- og matfag lyst til å prøve å jobbe i Spania? Da har du muligheten til å søke på utplasseringsplass for februar 2019. Prøv da vel!

 

Av Rina Myrrusten og Berit Salberg