Service og samferdsel

Gå direkte til

I dette utdanningsprogrammet inngår et vidt spekter av yrker innen reiseliv, resepsjon, IKT, handel og kontor.

Service og samferdsel er et yrkesfaglig utdanningsprogram. De som velger dette går vanligvis to år på skole etterfulgt av to år som lærling eller lærekandidat i bedrift.

Yrkesfaglig opplæring fører fram til fag- eller svennebrev eller grunnkompetanse.

Utdanningsløp

På første årstrinn i Service- og samferdsel lærer elevene ferdigheter som behøves for å etablere og driver bedrifter og virksomheter. Her bruker de kunnskaper og ferdigheter fra fagområdene markedsføring, økonomi, informasjonsteknologi, sikkerhet, logistikk og administrasjon og ledelse.

Utdanningsmuligheter

På andre årstrinn velger elevene mellom programområdene Salg, service og sikkerhet, Reiseliv og IKT-servicefag.

Hvis man vil søke Service og samferdsel, må man like å arbeide med mennesker og være høflig, utadvendt og serviceinnstilt.

Ved å velg dette utdanningsprogrammet kan man få jobb i butikk, på kontor og innen reiseliv, IKT-drift og logistikk. Man kan også bli selger, vekter eller yrkessjåfør.

Ledninger3D-printereSalgsmesse

Mer om service og samferdsel

Grunnkompetanse

Grunnkompetanse er et tilbud for elever som skal lære et yrke uten å få fullt fagbrev. Greveskogen tilbyr Grunnkompetanse i Restaurant- og matfag og i Service og samferdsel. Grunnkompetanseelevenefår opplæring i de praktiske yrkesfagene pluss kroppsøving. De har ikke de teoretiske fagene.

Etter to år på skolen fullfører grunnkompetanselevene sin videregående oppløring med to år i bedrift som lærekandidat. Grunnkompetanseelever kan ta fullt fagbrev dersom det i opplæringsløpet eller senere viser seg at dette er et ønsket og realistisk mål.