Restaurant- og matfag

Gå direkte til

På Restaurant- og matfag lærer elevene å tilberede og servere mat.

Restaurant- og matfag er et yrkesfaglig utdanningsprogram. De som velger dette går vanligvis to år på skole etterfulgt av to år som lærling eller lærekandidat i bedrift.

Yrkesfaglig opplæring fører fram til fag- eller svennebrev eller grunnkompetanse.

Utdanningsløp

Dette er skolens nyeste avdeling, som disponerer et moderne produksjonskjøkken og driver egen restaurant, Grevinnen. Dette utdanningsprogrammet gir en grundig innføring i mattradisjoner, ernæring, hygiene og helsefremmende livsstil.

De som søker Restaurant- og matfag, bør like praktisk arbeid og ha godt håndlag. Man bør også være kreativ, nøyaktig og serviceinnstilt.

Utdanningsmuligheter

Ved å velge dette utdanningsprogrammet kan man bli kokk, servitør, baker, konditor, pølsemaker, kjøttskjærer, slakter eller sjømathandler.

Greveskogen arbeider tett med næringslivet innen restaurant- og matfag, og elevene er utplassert for å kunne velge riktig yrkeskarriere.

Avdelingen driver også skolens kantine og restaurant Grevinnen.

Etter to år på skole og to års læretid kan du ta fagbrev i:

Restaurantfag

  •     Restaurantkokk
  •     Institusjonskokk
  •     Servitør

Matfag

  •     Kjøttbransjen
  •     Næringsmiddeloperatør
  •     Fiskehandler
  •     Baker og konditor

KokkeleringKokkelering

Mer om Restaurant- og matfag