7-klassinger på språkbesøk

Gå direkte til

Alle Holmestrands 7-klassinger deltok på markeringen av den europeiske språkdagen.

Holmestrand vgs. fikk besøk av alle kommunens barneskoler der 122 elever fra Ekeberg, Botne, Kleiverud og Montesorri fikk en smakebit på hva fremmedspråk er. Dette er en årlig tradisjon der skolen markerer den europeiske språkdagen.

 

Språkelever tar imot barneskolene

Det er fortrinnsvis elevene i fransk, spansk -og tyskklassene i vg2 som står for markeringen av den Europeiske språkdagen. Her får barneskolene en innføring i de ulike språkfagene og samtidig en klar oppfordring fra elevene på vgs: «Velg fremmedspråk på ungdomsskolen!».

Fem ulike språkstasjoner

Guidet av to elever hver, fikk de fem gruppene besøke tre språkrom der 7-klassingene fikk høre litt om de ulike språkfagene skolen tilbyr. I tillegg var det stilt i stand et rom der elevene danset til internasjonal musikk, og til slutt et rom der de sang Fader Jacob på ulike europeiske språk.

Fornøyde 7-klassinger

My-Soon, Ella, Rakel og Julia fra Ekeberg skole er svært fornøyd med den litt annerledes skoledagen. -Det var lærerikt og veldig gøy!

-Nå som vi har hatt en slik dag, har vi fått mye informasjon om hva vi kan velge videre, nå er det mye lettere å velge, sier My Soon og Rakel.

Til spørsmålet om hva som er morsomst med en slik dag, er det vanskelig å bestemme seg.

-Alt! Det har vært så mye bra i dag, at jeg er usikker på hva jeg skal velge som det aller beste, sier Ella.

Gastronomisk smakebit fra Frankrike, Spania og Tyskland

En del av markeringen av språkdagen er av gastronomisk karakter. Elevene lager smakebiter fra de tre landenes kjøkken. Dette til stor glede for de besøkende som fikk quiche fra Frankrike, spanske kjøttboller fra Spania og streuselkuchen fra Tyskland til dessert.