På tur til Virgenes gård

Det ble aktiviteter i kjent farmen og master chef-stil da elevene i 1STA og 1STB bygget minisamfunn på Virgenes gård.

 Samhold og inkludering som målsetning

Initiativtakerne til turen var klassenes kontaktlærere, Michelle S. Wirgenes og Haakon Finnie Sando, og samfunnsfaglærer Olav T. Bjørnstad. Lærerne forteller at selv om innholdet på turen var tverrfaglig, var hovedmålet å styrke samholdet og læringsmiljøet i klassene. Har man en slik felles opplevelse i bunnen, bygger man også et sterkere klassemiljø og arbeidsmiljø på skolen i etterkant.

Leirgruppe, matgruppe og sosialgruppe

Elevene ble delt i tre grupper, leigruppe, matgruppe og sosialgruppe der alle måtte bidra for å få det lille samfunnet til å fungere. Elevene i leirgruppen måtte selv sette opp telt, fyre bål uten bruk av fyrstikker, få badestampen varm og rigge ned dagen etterpå.

Matgruppen sørget for mat til alle elevene. Først i form av pannekaker der egg måtte hentes hos hønene på gården og korn ble malt til mel på gårdens egen mølle. Tre godkjente pannekaker måtte stekes på stormkjøkken før komfyr på utekjøkken fikk benyttes. Deretter var det tid for å tilberede hovedretten. Elevene fikk utdelt kjøtt fra gården, men måtte ellers ut på åkeren for å sanke andre råvarer til en selvkomponert rett. Resultatet var både potetmos og kjøtt -og grønnsakssupper som mettet 40 elever og tre lærere. På kvelden ble det dessuten laget brøddeig som ble bakt til nystekte brød til frokost. Ekte slow-food uten bruk av mikrobølgeovn eller andre moderne løsninger.

Sosialgruppen sørget for at alle ble inkludert på turen. Det ble dessuten quiz og annen underholdning på kvelden. De fikk også ansvaret for å dokumentere turen med bilder og video som blir brukt i prosjekter på skolen denne uka.

Se flere bilder fra turen på facebook!