Aktiviteter

Gå direkte til

Vi har flere tilbud til våre elever og ansatte med blant annet forskjellige arrangementer, konkurranser, spill og utstillinger.

Årlige arrangementer

 

Makerspace

Har du lyst til å finne ut av hvordan du kan lage kunst ut av bøker? Da er bokbretting noe for deg. Biblioteket kan vise deg bretteteknikker som gjør om en bok til f.eks. et juletre eller en lykt. Vi har også en buttonmaskin som lager buttons. Det er bare å finne de kreative evnene for å lage et spennende design og vips så har du en fin button som du kan bruke.

Morgengry

Hvert år skaper vi førjulsstemning på biblioteket i november/desember med Morgengry arrangementet vårt. Da stiller vi fram høstens bøker og serverer gløgg, pepperkaker og julegodteri for våre elever og ansatte. De siste årene har også Tone Gleditsch Stabell lest opp utdrag fra diktsamlingene hennes.

Samarbeid med AHT avdelingen (elevbedriftene Makeri og Kakeri UB)

På krimbokkaféen blir det salg av brukte krimbøker, god kaffe, kaker og varer produsert på Makeri og Kakeri UB rundt påsketider. Du kan også gjette vekten på et påskeegg. Gjetter du riktig, vinner du selve påskeegget.

Ved juletider blir det julemarked med juleboktre bygget av bøker og salg av diverse varer som elevbedriftene har laget i løpet av skoleåret. Du kan også gjette vekten på et norgesglass fylt med julegodt og ta lodd på en julekurv.

Konkurranser

  

Adventskalender

Hvert år starter vi en konkurranse på It's learning som heter Adventskalender. Konkurransen begynner 1. desember og avsluttes dagen før juleferien. Den er laget for elever og ansatte ved skolen. Svarer man riktig på dagens spørsmål, deltar man i trekningen om en marsipangris og refleks. Vi trekker ut vinnere hver dag.

Leseprosjektet

I leseprosjektet for yrkesfaglige elever på Vg1 blir det satt igang tre konkurranser. Bokquiz (spørsmål knyttet til leseprosjektbøkene), Bokkrig (stem på den beste boka) og lag din egen boktrailer (bokreklame). Mer utfyllende informasjon kan dere finne på Litteraturformidling.

Spill

Spill kan brukes til både undervisning og underholdning. På bibliotekene har du valgmulighetene. Vi har blant annet språkspillet New amigos (lær deg engelsk eller spansk), Alias (brukes til språkopplæring), sjakk, kortstokk, stigespill, yatzy og diverse andre spill. Ta kontakt med oss og kom igang med spillingen.

I tillegg tilbyr vi våre elever og ansatte hjernetrim hver dag. I skranken har vi Tangram kalendere og hver dag dukker det opp et nytt puslespill som kan løses. Utfordre en venn i hvor fort dere kan løse dagens gåte. Tangram er et av verdens eldste puslespill og består av 7 enkle geometriske former (5 trekanter, 1 firkant og 1 parallellogram). Disse kan bli arrangert i tilsynelatende uendelige figurer som for eksempel mennesker, dyr, gjenstander og mye mer.

Utstillinger

Vi har forskjellige utstillinger gjennom skoleåret. Noen ganger blir utstillingen servert med en overraskelse, så det lønner seg å ta en ekstra titt. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?