Sikkerhetsfaget (Nettskole)

Gå direkte til

Med fagbrev i Sikkerhetsfaget kan du jobbe som vekter eller med HMS-oppgaver i private og offentlige virksomheter. Nå kan du ta hele yrkesteorien på nettet gjennom vår nettskole!
Å jobbe som vekter er et spennende yrke

Informasjon, priser og påmelding

Start

Du kan melde deg på og starte på nettskolen fortløpende gjennom hele året. 

Tid

Normaltid er ett år. Har du mye praksis er det mulighet for å ta det på 1/2 år. Trenger du mer tid er det også mulighet for å bruke 1 1/2 år. 

Slutt Juni og desember (avhengig av oppstart). Privatisteksamen.
Sted Vi holder til i Nordbyen 40, 3111 Tønsberg, men du kan ta nettskolen uavhengig av hvor i landet du bor.

Søknadsskjema/Påmelding

 

Dine jobbmuligheter

Du har mange muligheter innen med fagbrev i Sikkerhetsfaget. Vekterbransjen er i vekst og der vil du være attraktiv som sikkerhetsmedarbeider. Du kan også jobbe med HMS og sikkerhet i private virksomheter som har egne avdelinger for dette. Det samme gjelder innenfor offentlig sektor. En sikkerhetsmedarbeider jobber blant annet med sikkerhet ved

  • Flyplasser
  • Kjøpesentra
  • Bysentra
  • Ved større arrangementer som konserter og andre tilstelninger
  • Offentlige bygg
  • Utstillinger

Opplæringsløp

Nettskolen har 4 hovedområder:

1. Markedskunnskap

2. Sikkerhetsarbeid

3. Sikkerhetsplanlegging

4. Rapportering

I tillegg er det en eksamenstreningsmodul med tidligere eksamensoppgaver du kan sende inn slik at du er best mulig forberedt til eksamen. 

Slik jobber vi

I nettskolen legges det opp til teorigjennomgang og trening på å omsette teorien i praktisk handling. Bruk av eksempler fra arbeidslivet og din egen arbeidsplass (eller fra en virksomhet du kjenner til) har en sentral plass i opplæringen. På nettskolen jobbes det individuelt med god veiledning frem mot eksamen, men det kan være en fordel om du har noen å jobbe sammen med.

Praksis

Du må selv skaffe deg nødvendig praksis ved å ta kontakt med virksomhet du kan spørre og hente eksempler fra. Det er ingen krav til praksis for å avlegge den teoretiske eksamen i yrkesteorien. For å avlegge den praktiske prøven (fagprøven) kreves det imidlertid 60 mnd relevant praksis. Her kan fratrekk oppnås ved tidligere fullført videregående skole/opplæring.

Eksamen

Alle som tar nettskolen får status som praksiskandidat (evt lærling), og da melder du deg opp til Vg3-eksamen (SIK3102). Dette er en 5 timers skriftlig eksamen som du melder deg opp til og avlegger i ditt hjemstedsfylke. Du er selv ansvarlig for å melde deg opp til denne, men vi hjelper deg gjerne.

Oppmelding for eksamen i juni skjer i januar på www.privatistweb.no

Oppmelding til eksamen i desember skjer i september på www.privatistweb.no

Fokuset vil her være å vise at du kan omsette teorien i praktiske eksempler.  Dette vil rettelærerne på nettskolen minne deg på og hjelpe deg med.

Kontaktinfo

Ta kontakt med vårt servicekontor for nærmere informasjon på

telefon: 33309300 eller e-post: post@kompetansebyggeren.no

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?