Idrettsfag

Gå direkte til

Mange opplevelser og gode minner!
Vg3 på alpinkurs pi Hemsedal.

Idrett er studieforberedende

På utdanningsprogrammet for idrettsfag får du mulighet til målrettet ferdighetsutvikling innenfor èn idrett, eller mulighet til opplevelse og glede innenfor et bredt spekter av idretter og aktiviteter. Idrettsfag er tre år med et godt sosialt fellesskap, og friluftslivsturer og aktiviteter som gir venner og minner for livet. Idrettsfag er møte med fagene treningslære, aktivitetslære, treningsledelse og idrett og samfunn. Dette er fag som gir innblikk i ulike sider ved idrett, trening og trenerrollen.

På idrettsfag vil det være mulig å velge mellom breddeidrett, toppidrett sykkel, håndball og fotball og individuelle idretter. Utdanningsprogrammet for idrettsfag gir generell studiekompetanse og åpner dørene til de fleste høgskoler og universiteter. Eksempler på yrker du kan velge: Politi, brannmann, lærer, journalist, sykepleier, psykolog, fysioterapeut og advokat.

 

Ekskursjoner på Idrettsfag

Vg1

Bli kjent-tur og introduksjon til friluftsliv til Suluvann i august. Dagstur på Vestskauen. Skiteknikk og etablering av leir på vinteren. Dagstur\ overnatting Høyt og Lavt på våren.

Vg2

Kanotur til Fjorda. 2 overnattinger i telt\lavvo i august. Vintertur 2 netter, med overnatting i snøhule og så hytte i mars.

Vg3

Fjelltur fra Haglebu til Tempelseter med overnattinger i telt i starten av september. Alpinkurs i Hemsedal, med 3 overnattinger og 4 dager i bakken.

Treningsleir toppidrett: Vi jobber for å finne løsninger for fortsatt å kunne tilby treningsleir i utlandet i løpet av den 3-årige opplæringen.

 

For mer informasjon, ta kontakt med Finn Håvard Solberg på e-post finns@vfk.no

 

Bilder fra idrettsfag