Vestfoldmesterskapet i world skills for kokker

Dommer Harald Nesse, Anton Aas Tuengen (SVGS), Lovisa Kristine Berg og Jirawan Maneesai (begge fra Greveskogen) og dommer Daniel Hegeland
Restaurant og matfag gjorde en strålende innsats som arrangør av Vestfoldmesterskapet i kokk- og servitørfag.

12. mars ble Vestfoldmesterskapet i World skills arrangert for kokker på Sandefjord vgs. World skills er skolenes norgesmesterskap i yrkesfag for vg2. Representanten fra Sandefjord Vgs. var Anton Aas Tuengen, og fra Greveskogen Vgs. stilte Lovisa Kristine Berg og Jirawan Maneesai.

Elevene fikk utlevert en råvareliste og komponerte en to retters meny fra denne. Menyen skulle bestå av en suppe til forrett og en hovedrett som skulle serveres til 8 personer. Vinnermenyen besto av til forrett: Kylling consommé Cellestine med brokkolini. Til hovedrett ble det servert Høytrykk kokt svinenakke, gulrotpuré, sautert romanesco, fondantpotet og karamellisert hvitløksjy.

Flott jobb av alle tre deltakerne. Jirawan vant, og skal representere Vestfold i NM på Greveskogen i April. Vi ønsker henne lykke til. Tusen takk også til Daniel Hegeland og Harald Nesse som stilte som dommere.

Kylling consommé Cellestine med brokkoliHøytrykk kokt svinenakke, gulrotpuré, sautert romanesco, fondantpotet og karamellisert hvitløksjy