Aviser og magasiner

Gå direkte til

Aviser og avisartikler

Atekst - avisartikler fra en rekke norske aviser og tidsskrifter

Atekst - tilgang hjemmefra via ItsLearning

Digitale aviser Nasjonalbiblioteket

Aviser og magasiner

Pressreader - tilgang til mange aviser og magasiner på ulike språk via skolens nettverk. NB: Tjenesten fungerer best via app på nettbrett eller mobil.

Via PressReader får du for eksempel tilgang til:
Aftenposten
Dagbladet
Dagsavisen

To måter å få tilgang til PressReader på:

  • Last ned PressReader-appen på nettbrett eller mobiltelefon. Du må være logget på skolens nettverk for å kunne bruke tjenesten. Dette alternativet er mest brukervennlig.
  • Via PC: besøk nettsiden til Pressreader

Tilgang hjemmefra

Publikum som besøker bibliotek i Vestfold får automatisk 72 timers ekstern tilgang. Det vil si at du etterpå kan sitte hjemme og bruke tjenesten som om du er på skolen eller biblioteket. Etter 72 timer er det ikke lenger mulig å laste ned nye publikasjoner. Bruk PressReader på skolen eller ved et av bibliotekene i Vestfold for å utvide tilgangen hjemmefra på nytt.

Hvordan bruke PressReader?

Videoer

Pressemelding fra Vestfold fylkesbibliotek 9. januar 2017.

På de 13 folkebibliotekene og de 10 videregående skolene i Vestfold kan du nå lese aviser fra mer enn 100 land på nettbrett, smarttelefon eller pc. Tjenesten gir innbyggerne tilgang til over 6000 aviser og tidsskrifter på over 70 forskjellige språk. På denne måten kan Vestfoldinger med bakgrunn fra flere land få tilgang til media fra hjemlandene sine.

Avisene og tidsskriftene kan leses på bibliotekets pc`er, eller lastes ned til eget nettbrett/smarttelefon og tas med hjem. Vestfold fylkesbibliotek har forhandlet frem avtalen som i første omgang er inngått for ett år. Alt kan leses på nettbrett eller mobiltelefon via PressReader-appen som er gratis fra Appstore eller Googleplay. På PC får du samme tilgang ved å besøke pressreader.com.

Publikum som besøker bibliotekene i Vestfold får automatisk 72 timers ekstern tilgang. Det vil si at man kan sitte hjemme og bruke tjenesten som om man var på biblioteket. Dette er spesielt praktisk i de dager bibliotekene er stengt. Etter 72 timer er det ikke lenger mulig å laste ned nye publikasjoner. Da kan en oppsøke det nærmeste biblioteket i Vestfold for å få utvidet tidsbruken eller et annet bibliotek med HotSpot-tilgang. Bibliotekene i fylkene rundt Oslofjorden har også PressReader så hvis en for eksempel er i Oslo kan en gå innom Deichmanske bibliotek for å utvide tidsbruken. Det er 3 måneders arkiv på alt av aviser og tidsskrifter som er lastet ned.

Bibliotekene i Andebu, Stokke, Svelvik og Hof har ikke fått opprettet HotSpot enda pga. blant annet kommunesammenslåingen men dette er snart på plass.
Det er 30 millioner brukere over hele verden som kan oppsøke nærmeste HotSpot for å få påfyll av tid.

Vestfoldbibliotekene har i tillegg felles e-boksamling gjennom tjenesten eBokBib. Med PressReader har vi i fellesskap utvidet det digitale tilbudet ytterligere – til glede for fylkets 246 862 innbyggere!

For mer informasjon kontakt:

Aase Wivestad, rådgiver ved Vestfold fylkesbibliotek, mobil: 959 47 525

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?