– De har en x-faktor!

Gå direkte til

AutoHang UB stakk av med to førsteplasser og en andreplass på skolemessa for ungdomsbedrifter.

Onsdag ble årets skolemesse for ungdomsbedrifter arrangert på THVS. Etter å ha vist seg fram for både jury, lærere og ikke minst besøkende under Åpen skole, skulle vinnere i tre kategorier kåres.

– Vi er veldig fornøyde!

Slik oppsummerer Mats Tenvik Bergli, Jimmy Nguyen, Sondre Wiig Svendsen, Gjermund Lia Bjønnes, Ludvig Arlo Nerhus onsdagens resultater. To førsteplasser og en andreplass var langt over det guttene bak ungdomsbedriften AutoHang UB hadde våget å håpe på i forkant.

– Det var egentlig kategorien beste utstilling vi gikk for å finne. Selve presentasjonen hadde vi ikke øvd så mye på, men vi er utadvendte, gode venner og som snakker godt sammen. Det fungerte tydeligvis godt, fastslår vennegjengen.

Lokalt samarbeid

I kategorien beste utstilling måtte guttene se seg slått av jentegruppa Roofie Rescue UB. Men da den gjeveste prisen for beste ungdomsbedrift og idé skulle deles ut i pausen av håndballkampen mellom Larvik HK og Gjerpen, trakk AutoHang UB det lengste strået. Det samme gjorde de i kategorien beste salgs- og servicebedrift.

Bilde av Roofie Resque UB

– Jeg hadde trua på dere. Kanskje mer enn dere hadde selv, sier en fornøyd Lena Nordby Jensen.

Entreprenørskapslæreren roser elevene for å ha klart å komme med en idé som det er bruk for, samtidig som de trekker inn miljøaspektet og ønsker å samarbeide med en lokal bedrift.

– I tillegg har de en x-faktor. Og de er seg selv. De er forskjellige, men utfyller hverandre på en god måte, sier Jensen.

Et hverdagsproblem

AutoHang UB har utviklet en krok med nylonbånd som kan festes i bilen og hindre handleposer fra å velte.

– Vi slet med å finne en god idé. Vi ville løse et hverdagsproblem som egentlig var ganske enkelt, forteller Ludvig.

Først da moren hans begynte å snakke om at det var irriterende med poser som veltet i bilen, dukket tanken opp: «Hvorfor ikke lage en poseholder»?

Som sagt så gjort. Responsen på syretesten var overveldende og guttene startet jobben med å skaffe prototype og skrive planer.

– Vi er ikke så teoretisk sterke, så planene har vært litt utfordrende. Men vi har stått på og hatt det gøy hele veien. Det er ikke sånn at vi har tenkt at det er altfor mye jobb, forteller guttene.

Kulere stand

14. mars arrangeres fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Drammenshallen. Da er det flere priser å kjempe om.

– Motivasjonen er på topp! Selv om det gikk bra på skolemessa, så er det alltid noe som kan forbedres. Vi kan bli bedre på å fordele roller og så kan vi jobbe med å lage en enda kulere stand. Jo kulere stand, jo mer oppmerksomhet og jo flere mennesker kan vi presentere ideen vår for, avslutter Ludvig, Mats, Jimmy, Sondre og Gjermund.

Det er med andre ord lite som tyder på at guttene bak AutoHang UB kommer til å bli arbeidsledige med det aller første.