Strålte under Åpen skole

Gå direkte til

Fikk vist fram hele skolens mangfold.

Gledelig mange besøkende trosset både sørpe, regn og håndballherrenes avgjørende EM-kamp og tok turen innom Åpen skole i ettermiddag.

– Thor Heyerdahl vgs. og Boligmappa Arena er signalbygg i Larvik, og i kveld har vi fått vist fram det beste fra skole og idrett som byen har å by på, oppsummerer rektor Robert Rognli.

Nedriggingen er i gang og Rognli kan fornøyd konstatere at både elever og lærere har sørget for å vise fram hele skolens mangfold. En solid innsats er lagt ned både i forberedelser og gjennomføring.

– Jeg syns det er flott å se hvordan elever og ansatte viser fram sine utdanningsprogram. Og ikke minst er det positivt at så mange opplæringskontor og andre samarbeidspartnere er her og informerer og viser seg fram. Det er så viktig for oss, sier Rognli.

Ny rundløype

Årets Åpen skole er den femte i rekken og selv om grunntanken bak arrangementet er beholdt, ble kveldens besøkende tatt imot på en litt annen måte enn tidligere i år.

– Vi har en stor og innholdsrik skole som kanskje kan virke litt overveldende for en som ikke er kjent hos oss. Derfor var tanken med årets rundløype å bidra til at enda flere besøkende skulle få oppleve hele skolens mangfold, forteller Rognli.

Ungdomsbedriftene viste seg fram

For elevene bak ungdomsbedriftene i entreprenørskapsfaget ble Åpen skole en ny erfaring. Ved å arrangere årets skolemesse for ungdomsbedrifter samtidig med Åpen skole, fikk elevene presentert ideene sine for langt flere besøkende enn normalt.

– Som regel pleier kun jury og lærere i entreprenørskap være til stede på messa, men i år har det vært et helt annet trøkk for elevene, forteller fagutvikler i entreprenørskap Jarle Aagaard.


Etter å ha blitt vurdert av juryen, bestående av representanter fra næringslivet gjennom ettermiddagen, ble til slutt vinnere presentert i Boligmappa Arena i pausen i håndballkampen mellom Larvik HK og Gjerpen.

– Dette ble en fin erfaring for elevene. I tillegg er det positivt for oss å kunne invitere våre samarbeidspartnere i næringslivet med inn et større arrangement her på skolen, sier Aagaard.

Bredde

Med årets arrangement er Åpen skole i ferd med å finne sin form. Da er det ekstra så mange samarbeidspartnere utenfor skolen også ønsker å være til stede gjennom ettermiddagen og kvelden.

– Åpen skole befester skolens rolle i samfunnet og Larvik by. Vi åpner dørene og viser bredden og mangfoldet i tilbudet. Samarbeidspartnere bidrar til å få fram helheten og muligheter for utdanning videre, sier Rognli.

Han er ikke i tvil om at Åpen skole også har en intern verdi blant elever og ansatte på THVS. Engasjement og samarbeid har preget både forberedelsene og gjennomføringen av selve arrangementet.

– Gjennom Åpen skole viser vi bredden og mangfoldet i skolen vår, og kvelden styrker vår identitet og skaper stolthet. I forkant av arrangementet oppfordret jeg alle ansatte til å ta turen gjennom rundløypa. Det var det mange som gjorde, og jeg er helt sikker på at det var en god del som fikk se arbeidsplassen sin på en på en måte de ikke har gjort før, avslutter Robert Rognli.

Følg med på skolens Facebook-side for flere bilder fra Åpen skole.