Hvem er Vestfolds beste unge bilmekaniker?

19. april inviterer opplæringskontoret for bilfag til vestfoldmesterskap for mekanikere i bilfaget lette kjøretøy.

– Vi er i full gang med planleggingen og gleder oss til å ta imot både tidligere THVS-elever og lærlinger fra andre Vestfold-skoler til konkurranse her i Larvik, forteller Nina Sageie.

Sammen med Øyvind Furustad tar Sageie imot totalt sju kandidater som skal kjempe om en plass i norgesmesterskapet på Lillestrøm i uke 43.

– Vestfoldmesterskapet for unge bilmekanikere (født i 1997 eller seinere), er åpent for publikum, og flere ungdomsskoler har allerede meldt sin interesse, sier Sageie.

Avanserte oppgaver

På selve konkurransedagen kan de unge bilmekanikerne vente seg oppgaver i alt fra hjuloppheng og motorstyring til avgassanalyse.

– Publikum vil nok oppdage at det er avanserte oppgaver. Nye biler blir bare mer og mer høyteknologiske. Det krever at både elever og ikke minst skolen henger med i utviklingen, sier Furustad.

– Det er få som vet hva en bilmekaniker egentlig gjør. Teknologien går fort framover, og Vestfoldmesterskapet er en fin anledning til å vise fram hva bilfaget går ut på i 2018, legger Solum til.

Gode muligheter for læreplass

Og med økt innsikt, håper opplæringskontoret også på økt rekruttering.

– Vi har læreplassene, men for få søkere. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Solum.

Med et moderne verksted, det nyeste av biler og utstyr og gode muligheter for læreplass, ser han ingen grunn til at ikke enda flere ungdomsskoleelever skal søke seg til bilfag.

– Vi har et kjempegodt samarbeid med både skolen og bransjen, og jobbet tett sammen mot et felles mål om å få elevene ut i lære. Da er det gledelig å se at det gir resultater i form av økt antall læreplasser, avslutter Tom Solum.