Inviterer til sommerjobbmesse

Torsdag 8. mars bør du ha oppdatert CV klar. Da er nemlig arbeidsgiverne på jakt etter sommerferievikarer på THVS.

– Vi vet at den første jobben kan være et springbrett inn i arbeidslivet. En sommerjobb gir deg i tillegg en inntekt og ikke minst nyttige referanser til videre jobbsøking, sier markedskontakt Elin Snedal Christiansen (bildet) i Nav.

Torsdag 8. mars klokka 11.30 til 14.00 er representanter fra blant annet Foldvik Familiepark, McDonald’s, Burger King, serveringsbransjen og campingplassene på plass for å møte elever på sommerjobbjakt. I tillegg kommer LOs sommerpatrulje, Skatt sør og flere bemanningsbyråer.

– Jobbene er der og at de skal besettes, men det er kamp om de mest spennende jobbene. Nå gjelder det å være våken og benytte sjansen til å gi en potensiell ny arbeidsgiver et ansikt bak CV-en, oppfordrer Christiansen og kollega Olav Rønneberg.

Bygge relasjoner

Både Christiansen og Rønneberg jobber til daglig med å bygge relasjoner med bedrifter som er på utkikk etter både sommervikarer og andre type stillinger.

– Det kan absolutt være mulighet for å noe mer fast for de som gjør en god jobb sommermånedene. Kanskje er det behov for en ringehjelp utover høsten eller en vikar i neste ferie.

Speed-intervjuer

Nytt i år er at Foldvik Familiepark vil gjennomføre egne informasjonsrunder i Kon-Tiki, etterfulgt av speed-intervjuer med potensielle ferievikarer. I tillegg deltar Stavernfestivalen på sommerjobbmessen for første gang.

– Stavernfestivalen er ute etter både frivillige og lønnede arbeidstakere, forteller Rønneberg.

God erfaring

På THVS er leder på elevtjenesten Bernhard Grøtan godt fornøyd med at den årlige jobbmessen arrangeres på skolen, og dermed gir elevene mulighet til å vise seg fram.

– Det at NAV legger messa hit gjør at over 1.600 ungdommer, altså 95 % av alle unge mellom 16 og 19 år i Larvik og Lardal, får en enestående mulighet til å profilere seg overfor aktuelle arbeidsgivere, sier Grøtan.

– Elevene stiller som regel med gode CV-er og får mulighet til å presentere seg personlig. Dette har hvert år gitt sommerjobber for mange. Samtidig er dette en god erfaring å ha med seg til søkingen i et framtidig arbeidsmarked, legger han til.

Muligheter for alle

Selv om mange arbeidsgivere ser etter ungdom fra 18 år og oppover, tilbyr blant annet distriktets campingplasser arbeidsplasser også for ungdom under 18 år.

– I år er også 10. klassingene ved de ulike ungdomsskolene inviterte og vi har vi et enda større fokus på de under 18 år. Flere av arbeidsgiverne på årets sommerjobbmesse tar imot ungdom som ennå ikke har fylt 18 år.

Uansett alder, deler Christiansen og Rønneberg følgende råd for den kommende jobbjakten:

  • Møt med en CV som er oppdatert, ser presentabel ut og inneholder riktig kontaktinfo.
  • For lettere å bli kjent igjen blant mange søkere, kan det være en fordel å ha bilde på CV-en.
  • Vær tilgjengelig når arbeidsgiver tar kontakt, og vær forberedt på å jobbe gjennom hele sommeren.
  • Vis at du er motivert, har gode holdninger og lyst til å jobbe.
  • Gode, tradisjonelle verdier som å være høflig og imøtekommende gjelder i høy grad fremdeles.