Jubel for 142 nye fagarbeidere

Høytidelig utdeling av fagbrev, svennebrev og kompetansebevis på THVS.

– Å ha en jobb og et yrke er viktig for oss alle sammen. For å mestre jobben er kunnskap og kompetanse viktig, og ditt bidrag de kommende årene skal gi vårt samfunn verdiskapning og vekst, sa rektor Robert Rognli i sin tale.

Dette er andre året de videregående skolene selv, i samarbeid med lokale håndverksforeninger, står for markeringen av fullført videregående opplæring for elvene på yrkesfaglig utdanningsprogram. I år kan Vestfold glede seg over i alt 1.392 nye fagarbeidere, og på THVS fikk 142 kandidater utdelt sitt fagbrev, svennebrev og kompetansebevis fra scenen i Kon-Tiki onsdag kveld.

– Det er hyggelig å kunne samles til en verdig avslutning, og særlig hyggelig at så mange nye fagarbeidere deltar. Det å få ut nye fagarbeidere er bra for Vestfold-samfunnet, for næringslivet, bransjene og kommunene, sa fylkesordfører Rune Hogsnes.

Fylkesordføreren var ikke alene om å hedre kveldens hovedpersoner. Også Larvik-ordfører Rune Høiseth benyttet sjansen til å gratulere de ferske fagarbeiderne.

– Vi trenger dere med fagkompetanse. Takk for at dere har stått på og skaffet dere et synlig bevis på denne kompetansen i form av et fag- eller svennebrev, sa Høiseth.

Starten på videre utvikling

I sin tale minnet Rognli fagarbeiderne om viktigheten av å være sjef i sitt eget liv og koble seg på noe som er større enn en selv.

– Ta med deg dette i livet videre. La deg engasjeres og motiveres i årene som kommer slik at kvelden i kveld blir starten på videre utvikling og læring til glede for deg selv, for de du skal jobbe sammen med, og for det viktige arbeidet du skal gjøre.

Internt engasjement

Takket være iherdig innsats av elever og lærere ved restaurant- og matfag og musikklinja, samt driftsavdelingen fikk onsdagens utdeling akkurat det høytidelige preget som ønsket. Det er ikke få bord og stoler som skal rigges og kjøttboller som skal trilles når 350 gjester ønskes velkommen til THVS.

– Både driftsavdelingen og restaurant- og matfag har gjort en kjempejobb i forkant av og under selve arrangementet. I tillegg sørger både elever og ansatte på musikklinja for fantastiske kunstneriske innslag på scenen, sier en strålende fornøyd studierektor Gro Einarsen.

– Dette ble akkurat det høytidelige og flotte arrangementet vi håpet på, avslutter Einarsen.