Nyhetsanker for en dag

Elevene på medier og kommunikasjon fikk prøve seg som nyhetsopplesere i NRK under bransjedager på Lillehammer.

Tredjeklasse på medier og kommunikasjon fikk teste hvordan livet innen media kan utarte seg da de deltok på bransjedager for media, TV og film på Lillehammer. Programmet var like spennende som det var tettpakket, og viste veien til videre yrkesvalg.

Et par av høydepunktene var besøk på Høgskolen i Innlandet, der de har linjen film, TV og spill, og distriktskontoret til NRK Oppland og Hedmark disse to dagene i midten av september. Det var også gøy å treffe på tidligere elever ved Thor Heyerdahl som nå studerer ved høgskolen.

Historiefortelling

- Vi trenger å fortelle historier i livene våre. Vi har alltid fortalt historier, selv om måten vi forteller på endrer seg. Og nettopp måten vi forteller på, bestemmer hva slags samfunn vi får, sa Shabana Rehman under et av foredragene under bransjedagene. Hun understreket at som journalister har man et ansvar for å være med på å gi stemme til sannheten i verden.

Også lærerne på medier og kommunikasjon ble inspirert: neste norskoppgave blir en visuell presentasjon av naturalisme – ingen tekst, kun film og bilder.