Nyttårshilsen fra Peru

Gå direkte til

Snart starter byggeprosjektet som skal gi nye hus til barna i Monsefú.

Julefeiringen er vel overstått og i Peru er sommerferien i gang. På tross av feriemodus mange steder, er håpet likevel å komme i gang med de planlagte byggeprosjektene i løpet av januar.

– Det mangler fremdeles nødvendig dokumentasjon, men leder for Prosjekt Peru Martha Samame Correa håper at alt skal være på plass til midten av januar, forteller Ingjerd Beate Larsen.

Lederen for skolen og barnehjemmet får bistand i forarbeidet av en venn av grunnlegger Dag Petter Svendsen. Den hollandske ingeniøren vil også være til stede under hele byggeprosjektet.

– Ingeniøren har lang erfaring fra byggevirksomhet i Peru og var også med da Dag Petter bygde de første husene på barnehjemmet, forteller Larsen, som melder om at alle barna nå er friske og raske etter å ha vært gjennom både forkjølelser og vannkopper.

– De får stadig besøk av tidligere barn fra barnelandsbyen Aldea – gjerne med venner og studiekamerater. Da inviteres det ofte på varm sjokolade og kjeks. En og annen gave dukker også opp.

Med hilsen fra barna i Aldea ønskes alle støttespillere i Norge et fremgangsrikt nytt år

KIARA CHARITTE TIQUILLAHUANCA LIZANA: Jeg er 4 år og har bodd fire måneder i Aldea. På grunn av misnannelse i hoftene lærte jeg først å gå da jeg var tre år gammel. Tante Merche passer på oss og lager mat til oss.

SARA MEDALI TORO CHUPILLON: Jeg er 14 år gammel og går første året på ungdomsskolen. Jeg liker håndarbeid og skal anstrenge meg mer for å få bedre karakterer. Når jeg forlater fra Aldea, ønsker jeg å studere på universitetet for å bli lærer.

THALIA ISABEL TORO CHUPILLON: Jeg er 12 og har bodd i Aldea siden 2014 sammen med mine søsken Herlin, Sara og David. I år har jeg hatt problemer med matematikken og kommunikasjonsfaget. Jeg liker veldig godt Perus historie.

HERLIN OMAR TORO CHUPILLON: Jeg er 11 år og har bodd i Aldea med mine søsken siden 2012. Jeg liker å lese og male. Jeg bor sammen med søsteren min Sara og broen min David. Noen ganger krangler vi, men etterpå blir vi venner igjen.

DAVID TORO CHUPILLON: Jeg er 8 år og går i andreklassen på skolen til Prosjekt Peru. Tante Fiorella passer på oss, men hun korrigerer oss også når vi oppfører oss dårlig. Jeg liker å sykle, og når jeg blir stor vil jeg bli lege for å gjøre søsknene mine bra igjen.

ESMERALDA DANIELA ALVAREZ ROSARIO: Jeg har bodd i Aldea sammen med min søster Reyna siden 2001 og går siste året på ungdomsskole. Jeg liker å studere, og jeg forbereder meg til opptaksprøven for å få stipend til høyere utdanning. I januar er min tid i Aldea over da jeg har fylt 18 år. Jeg drar herfra veldig takknemlig for all kjærligheten og utdanningen jeg har fått.

REYNA MARICIELO ALVAREZ ROSARIO: Jeg er 14 år gammel og jeg bor i Aldea sammen med min søster Esmeralda. Jeg er en jente med spesielle behov og får neurologisk behandling. Jeg liker å leke med dukker og sykle.

SANDRA PAOLA SANCHEZ AGAPITO: Jeg bor sammen med søstrene mine Juanita og Liliana og går i 3. klasse. Hjemme hjelper jeg tante Peta med rengjøring og jeg lærer å lage mat. Jeg liker kylling med ris. Jeg liker også å se tegnefilmer. Det går bra på skolen.

JUANA VALENTINA SANCHEZ AGAPITO: Jeg går i 1. klasse på Prosjekt Perus skole og har lært meg å lese og skrive. Skrivebøkene mine er veldig fine, og lærerinnen min Veronica skryter alltid av arbeidet mitt.

NANCY LILIANA SANCHEZ AGAPITO: Jeg har bodd i Aldea siden 2012. Jeg går i 2. klasse og er en jente med spesielle behov. Jeg liker å danse og å leke med dukker.

SANDRA PAOLA SANCHEZ AGAPITO: Jeg går i 3. klasse og har bodd i Aldea, sammen med søstrene mine Juanita og Liliana siden 2012. Jeg like å spille fotball og volleyball. Hjemme liker jeg å hjelpe tante Petamed vask og polering av gulvene. Til sommeren skal jeg lære å svømme og å lage mat. På skolen har jeg gode karakterer.

MANUEL EVARISTO VASQUEZ URRUTIA: Jeg kom til Aldea sammen med broren min David i november 2016. Pappa og mamma besøker meg en gang i måneden. Jeg går i 1. klasse og liker å være med i forestillinger. Jeg har vært klovn, og det liker jeg kjempemasse. Jeg er glad for at jeg bor i Aldea.

DAVID VASQUEZ URRUTIA: Jeg er 4 år gammel og jeg bor i Aldea med broren min Manuel. Vi kom for litt over et år siden. På skolen har jeg mange venner. Vi leker og maler. Nå har jeg lært å re sengen min og å polere gulvet. Jeg liker å leke med biler og baller.

MARIA RUTH RODRIGUEZ ROJAS: Jeg kom til Aldea i juni 2016 og går i 2. klasse. Jeg liker å gå på skolen og har lært meg å lese og skrive. Jeg skriver brev til mine venninner, hjelper til med rengjøringen av huset og etter middag pusser jeg skoene for mine søsken.

ALEXANDER JEANPIERRE MARTELL RIOS: Jeg kom til Aldea i oktober 2016 og er 9 år gammel. Moren min kom én gang å besøkte meg. Jeg vil gjerne reise hjem. Jeg går i 2. klasse, men har ennå ikke lært å lese og skrive ordentlig. Bestevennen min er David Toro.

HAYDEE SILVA GALLARDO: Jeg er 17 år gammel og jeg kom til Aldea i 2007. Jeg er en jente med spesielle behov, og jeg liker å synge og danse. Jeg har en radio sånn at jeg kan høre på musikk.

LUIS ALBERTO VASQUEZ VARGAS: Jeg kom til Aldea da jeg var seks måneder gammel – nå er jeg 4 år. Jeg liker å hoppe på trampolinen. Jeg går i førskolen for de på 4 år og er alltid med på forestillingene på skolen min.