Ønsker velkommen til Åpen skole

Gå direkte til

Vi åpner dørene for å vise fram skolehverdagen på THVS.

Dette er femte gang ungdomsskoleelever, venner, familie, næringsliv, opplæringskontor og andre samarbeidspartnere og interesserte inviteres til Åpen skole.

I år har vi valgt å gjøre noen endringer for å legge enda bedre til rette for en god besøksopplevelse. Blant annet skal en rundløype gjøre det enklere for de besøkende å få med seg alt som skjer i bygget.

– De besøkende blir tatt imot ved inngangen og vises videre inn i bygghallen der de møtes av både byggfag-, elektrofag- og musikk- og danseelever, forteller rektor Robert Rognli.

Også tidligere år har elektrofag og byggfag samarbeidet om å vise fram elevaktiviteter i bygghallen, men i år får de i tillegg selskap av elever fra musikk og dans.

– Her blir det blant annet smakebiter fra musikalen Grease som har premiere i Bølgen onsdag 14. februar. Også byggfaglever har bidratt til forestillingen ved å lage en del av kulissene, forteller Rognli.

Samarbeid

Fra bygghallen fortsetter rundturen innom verkstedene på teknikk og industriell produksjon, innom service og samferdsel og opp spiraltrappa til treningssenteret der idrettsfag viser fram sine tilbud.

I tillegg rigger toppidrett håndball opp en felles stand med Larvik HK som spiller håndballkamp i Boligmappa Arena mot Gjerpen samme kveld.

– Når Åpen skole og håndballkampen likevel falt på samme dag, håper vi at vi ved å samarbeide kan øke interessen og antall besøkende både på skolen og i Boligmappa Arena, sier Rognli.

Kåring av beste ungdomsbedrift

Og det er ikke bare idrettsfag og toppidrett håndball som samarbeider med håndballklubben. Også arrangørene av årets skolemesse for ungdomsbedrifter (UB) har kastet seg rundt for å spille på lag med omgivelsene.

– I år har vi lagt skolemessa til samme dag som Åpen skole og rigger oss opp med samtlige ungdomsbedrifter i kantina i 2. etasje. Som vanlig inviterer vi inn næringslivet til å sitte i juryen, og i pausen av håndballkampen kårer vi den beste ungdomsbedriften foran håndballpublikummet i Boligmappa Arena, forteller fagutvikler for entreprenørskap Jarle Aagaard.

Mangfold

På vei inn i kantina i 2. etasje møtes de besøkende av elevene fra Thor Heyerdahls Cafe. Arbeidslivstreningselevene, som står bak den populære kafeen på Hospitalet, lover både skolebrød, vafler, sjokolademuffins og andre fristelser.

– Vi håper at årets rundløype i større grad enn tidligere vil bidra til at de besøkende får oppleve hele skolens mangfold. Rundturen avsluttes på restaurant- og matfag i 1. etasje der besøkende kan kjøpe enkle middagsretter eller ta seg en kopp kaffe og et kakestykke i kaffebaren, avslutter Robert Rognli.

Dørene åpner klokka 17.00 og vi holder åpent fram til klokka 19.30. Besøkende som ønsker det, får gratisbillett til Larvik HK-Gjerpen klokka 18.30.