Ringer julen inn

Gå direkte til

Torsdag 6. desember kl. 19 lover musikk- og danseelevene julestemning med julekonsert i Larvik kirke.
Kraftig og flerstemt, med god miks av instrumenter og låter, skal 60 elever på musikk og dans fylle Larvik kirke med god stemning til torsdag. Foto: Ellen Marie Skjefstad

«Joy to the world, the Lord is come» lyder det kraftfullt i musikksalen i tredje etasje på THVS. Det er midttime og kun dagerr julekonserten i Larvik kirke. Alle MD-klassene er samlet for å øve på det som skal bli en vakker konsert sammensatt av mange ulike elementer.

- Dette gleder vi oss veldig til, smiler Lena Lakselvhaug som er PR-ansvarlig for årets arrangement.

Variert repertoar

Skal vi dømme ut fra hvordan det høres ut på øving, blir julekonserten noe alle bør få med seg. 

Hele 60 elever i på alle trinn på musikk og dans er i aksjon under det som nå har blitt en årlig tradisjon. Larvik kirke skal fylles med alt fra korsang til trompetduetter, og låtene vi får høre strekker seg fra Home for Christmas til Himlen I min famn og fra Numb med Linkin Park til En stjerne skinner i natt.

Bak halvannen time med julekonsert ligger det mye arbeid – både på scenen og bak.

- Det ligger utrolig mye arbeid bak denne konserten, helt sikkert mer enn det folk tror. Vi startet forberedelsene tidlig i høst. Det var da vi var ferdige med ABBA-konserten i september at vi gikk i gang med forberedelsene for fullt, sier Lakselvhaug.

Elevens ansvar

Lakselvhaug forteller at hun personlig liker seg best i kulissene der også mange oppgaver skal løses. Tredjeklassingen har faget instruksjon og ledelse der de er ansvarlig for alle arrangementene til musikk- og danseelevene. Alt som kreves for å gjennomføre en konsert, fra produsentrollen til å rigge scener, har elevene selv ansvar for.

- Min jobb som PR-ansvarlig er for eksempel å lage plakater til annonsering. Jeg har laget mange ulike varianter og klassen har stemt frem den de likte best, forteller Lakselvhaug.

I øvingslokalet har trompetisten og trombone prøveblåst. Arkene med tekster er samlet inn og blir oppbevart trygt av lærer Jens Peter Mikkelsen. Det er tillatt med jukselapper nå, men torsdag kl. 19:00 må de være igjen på skolen. Tekstene kommer til å sitte da benkeradene i kirken er fylt opp.

Bilde av Lena Lakselvhaug

 

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?