«Skyhigh» til topps i bedriftssimulering

Gå direkte til

THVS-elever konkurrerte mot SVGS og Greveskogen i interaktivt spill.

Julie Røed Pedersen og Camilla Riseth-Guillon i THVS-bedriften «Skyhigh» gikk til topps da service- og samferdselselevene i 2SSA og 2SSB forrige uke konkurrerte i bedriftssimulering sammen med klasser fra Sandefjord og Greveskogen videregående skoler.

– HUBRO bedriftssimulering er et interaktivt spill for økonomi og entreprenørskapsfag. Sammen med de andre videregående skolene i Vestfold har THVS kjøpt lisens til spillet, forteller lærer Cecilie Lund.

Spillet går ut på å styre produksjonsbedrifter ved å utvikle og produsere jetpacks på et marked. Bedriften som har oppnådd størst egenkapital etter fem års drift går til slutt av med seieren.

– Elevene skal sette opp budsjett og ta valg i forhold til forskning og utvikling samt behov for låneopptak. I spillet får elevene jobbe med økonomi i praksis og det engasjerer, sier Lund.

Og etter tre timer var resultatet klart: Med 507.929 kroner i egenkapital stakk THVS-elevene Julie Røed Pedersen og Camilla Riseth-Guillon og bedriften «Skyhigh» av med seieren. 3. plassen gikk til en annen THVS-bedrift – nemlig «Colorblindness».