Gå direkte til

Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik er blant landets største med 1.580 elever og 300 ansatte. Skoleåret 2018-2019 tilbyr vi 10 ulike utdanningsprogram.
Foto: Jiri Havran

Velkommen til oss!

Vår store og flotte skole har allerede blitt ni år gammel. Vi er stolte av å tilby god og framtidsrettet opplæring i moderne og trivelige lokaler.

Med våre 1580 elever og 300 ansatte er vi en av Norges største videregående skoler. Likevel klarer vi å møte den enkelte elev i skolehverdagen.

Hilsen fra rektor

Vestfold fylkeskommune har vedtatt en strategiplan for videregående opplæring for 2017-2022.
For Thor Heyerdahl videregående skole betyr dette at vi skal ha fokus på profesjonsutvikling, matematikk, livsmestring, digital kompetanse og det 4-årige løpet.

Vi tror at våre prioriteringer innenfor disse områdene vil gjøre oss til en enda bedre skole.

Skoleåret 2018-2019 tilbyr skolen ti ulike utdanningsprogram. Det sikrer våre elever et bredt utvalg av retninger fram mot fagbrev og studiekompetanse. Våre elever fordeler seg jevnt mellom studieforberedende og yrkesfaglige utdanningsprogram. Det er positivt for skolen og byen vår.

Vi skal sikre at samfunnet har godt med utdannede mennesker som kan løse framtidens utfordringer. Det er spennende og utfordrende å forberede ungdommene til et samfunn som har så stor utviklingshastighet.
Dette gjør at vi må jobbe godt med verdiene våre: modig, nysgjerrig og utadvendt.
Vi er opptatt av å være en skole i byen og for byen. Derfor vil vi jobbe for et godt samarbeid med Larvik kommune, næringslivet og andre samarbeidspartnere.

Thor Heyerdahl videregående skole skal være en skole der elevene utfordrer sitt læringspotensiale. Meget gode læringsresultater og antall elever som fullfører og består forteller oss at elevene og skolen jobber godt.

Livsmestring er et av Vestfold fylkeskommunes prioriterte områder og kanskje det viktigste for våre ungdommer.
Med god livsmestring vil elevene ved THVS få et godt grunnlag for å lykkes videre i student-/arbeidslivet.

En forutsetning for å få til dette er et godt samarbeid med foresatte. Det legger vi opp til i formell og uformell dialog. Like viktig er det at det snakkes om skole og faglig utvikling i hjemmene.

Jeg håper at Thor Heyerdahl videregående skole innfrir forventningene fra elever, foresatte og samfunnet forøvrig. Jeg ønsker alle elever lykke til med et nytt skoleår!

Kjølv Eidhammer
- rektor

Skolens organisasjonskart

Organisasjonskart Thor Heyerdahl vgs

Historien

Thor Heyerdahl videregående skole har sin historie helt tilbake til 1800-tallet, gjennom Larvik Høyere skole, og til etablering av Larvik gymnas i 1964.

Les mer om skolens historie

De flyttet da over i en ny murbygning i Ahlefeldts gate 6, og Vestfold fylkeskommune overtok driften av all videregående opplæring.

I nyere tid var det fire videregående skoler i Larvik:

I tillegg til Larvik Gymnas var det Larvik handelsskole (senere Farris vgs), Larvik Yrkesskole (senere Kilden vgs) og Vestfold fylkes husflidsskole (senere Gloppe vgs).

Fra 2004 ble disse skolene slått sammen til en enhet, under navnet Thor Heyerdahl videregående skole.

I 2009 sto et nytt skolebygg ferdig. Landets største nybygde skole, bygget for ny tid og ny teknologi. Rom og utstyr legger til rette for en opplæring som er tilpasset den enkelte elev.

Kantina

Kantina på THVS er åpen alle skoledager fra klokka 07.30 til 16.00. Her serveres gratis havregrøtfrokost til alle elever fra kl. 07.45-08.30.

Meny uke 46

Mandag 12. november: Bakt potet

Tirsdag 13. november: Hamburger m/ chips

Onsdag 14. november: Laks med couscous

Torsdag 15. november: Kebab

Fredag 16. november: Pizzabaguetter

Interne og eksterne matbestillinger

I kantina kan det også bestilles servering i forbindelse med arrangementer på skolen og i Boligmappa Arena. Interne bestillinger må gjøres innen kl 12.00 dagen i forveien.

Internt bestillingsskjema ligger i Portalen. For eksterne bestillinger kan kantina kontaktes på telefon 993 23 215.

Restaurant Tigris

Elevene på restaurant- og matfag driver restaurant Tigris. Restauranten holder åpent enkelte ukedager fra kl. 11.30 til 13.30.

Bordbestilling til Tigris gjøres på e-post til tigris@vfk.no

NB! Husk å oppgi klokkeslett for når dere ønsker å komme. Begrenset antall plasser

Forrett 30,-

Hovedrett 95,-